UP BOX +

Het vlaggenschip van de befaamde UP-serie 3D-printers, De UP BOX + heeft het grootste bouw volume van 255x205x205mm, 3D printen met een laagdikte van 100 micron, 30% sneller dan UP Plus 2, uitgerust met volledig automatisch kalibreren van het bouwplateau, HEPA luchtfilter en LED-licht bar. Ontworpen voor kantoren , ateliers, workshops, hackerspaces etc. De UP BOX is uw eerste keus voor de aanschaf van een professionele desktop 3D-printer.
Manufacturer: TierTime
€ 2299.00 incl tax
excluding shipping

Groot bouwoppervlak

De UP BOX + heeft een groot bouwoppervlak van 255 x 205 x 205mm (B x H x D) dit geeft de mogelijkheid om extra grote print opdrachten of het printen van kleine onderdelen in een keer met een ongekende efficiëntie uit te voeren.

 

Volautomatische Platform kalibratie

Een gemotoriseerde probe is  geïntegreerd in de printer voor automatische platform kalibratie en Nozzle hoogte detectie. Zonder dat er handmatig iets moet worden aangepast. .

 

Sneller 3D Printen met hogere precisie

De UP BOX+ is 30% sneller dan zijn voorganger de UP Plus 2. Tevens print hij met lagen van 100 micron die het beste resultaat in de UP-serie weergeeft.

 

Gesloten 3D printer voor optimaal ABS print kwaliteit

De UP BOX + is totaal afgesloten zodat de interne temperatuur beter gestabiliseerd wordt waardoor je uitstekend met ABS kunt printen waar andere 3D Printers moeite mee hebben.

 

Stille 3D Printer met luchtfilter

UP BOX + produceert zeer weinig geluid, met een ingebouwde luchtfilter absorbeert hij rook en onaangename geurtjes waardoor het comfortabel is om in dezelfde ruimte waar je UP BOX + heb staat te werken.

 

Smart Support Technology

SST is een eigen ontwikkeling voor het genereren van ondersteuningsstructuren dat gemakkelijk te verwijderen is. Waardoor de 3D Print kwaliteit enorm verbeterd wordt. Deze geavanceerde technologie maakt het mogelijk moeilijke en complexe ontwerpen met gemak te kunnen 3D Printen.

 

Krachtige, gebruiksvriendelijke software

UP software is eenvoudig te gebruiken, functie rijk, snel en gratis. Het is eenvoudig genoeg voor beginners maar veelzijdig voor goeroes.

 

Beveiligd tegen spanningsuitval

Als de 3D Printer door een stroomstoring stilvalt tijdens het printen, kan de 3D Print job weer worden hervat na het inschakelen van de UP BOX+ door het intern geheugen onthoudt hij met welke laag hij bezig was en kun je nu de 3D Print job zonder moeite hervatten..

 

Filament detectie schakelaar voor run-out-filament alert.

Door het vernuftig filament detectie gaat de UP BOX+ automatisch op pauzeren staan indien er geen filament meer gedetecteerd word. Je kunt in alle rust de lege spoel vervangen door een nieuwe en de job hervatten. 

Technical specifications

Printing technology MEM (Melted Extrusion Modeling)
Build volume 25.5 x 20.5 x 20.5 cm (10″ x 8″ x 8″)
Build chamber Passevily heated
Bed calibration Automatic
Air filtration HEPA with activated carbon
Print surface UP Perf or UP Flex, Heated
Enclosure Full
Optimum layer resolution 100 microns
Print Resume on power interrupt yes
Out of filament detection yes
custom nozzle and bed temperature control Yes
Filament diameter 1,75 mm
Compatible materials ABS, ABS+, PLA, PLA Composites, Conductive, Wood, Bronze, Flexible, Nylon, Polycarbonate, Carbon Fiber, PET, ASA and more.
Filament spool compatibility 500g and 1000g
Connectivity USB, Wi-Fi
Software UP studio, UP studio app
Software compatibility Windows 7/8/10, Mac OS X, iOS 8.x/9.x
Machine Dimensions 49.3 × 51.7 × 49.3 cm (19.5″ x 20.5″ x 19.5″)
Machine weight 20kg (44.2 lb)